Sportmassage heeft als doel vermoeidheid van het lichaam en stijve spieren na inspanning weg te nemen. Na een prestatie zitten de spieren vaak vol afvalstoffen, het lichaam moet hiervan herstellen en een sportmassage kan hierbij een snellere bijdrage leveren.

Sportmassage werkt ook preventief, door het losmaken van de spieren kan men beter presteren en vinden blessures minder snel plaats. Bij onvoldoende herstel kunnen er blessures ontstaan, teveel afvalstoffen in spieren kunnen onder andere vermoeidheidsverschijnselen, stijfheid en kramp veroorzaken.

Tijdens een sportmassage wordt de doorbloeding en daarmee ook de stofwisseling van spieren en weefsels verhoogd. Op deze manier kunnen afvalstoffen sneller afgevoerd worden en bouwstoffen toegelaten worden, wat het herstel bevorderd. Het lichaam herstelt zich sneller en en is eerder gereed voor het leveren van een nieuwe prestatie of inspanning.

Niet alleen sporters hebben veel baat bij sportmassage, maar ook mensen die frequent lichamelijk of repetitief werk verrichten is het belangrijk de spieren soepel te houden en om in goede conditie te blijven, denk daarbij aan: stijve nek/schouders, pijnlijke rug, vermoeide benen.

De effecten van een sportmassage zijn: verbetering van de doorbloeding, verbeterde toe- en afvoer van weefselvloeistoffen, het zorgen voor een betere spierspanning, opheffen van spierverhardingen, losmaken van verklevingen, sneller herstel na inspanning/training, onspannende werking op lichaam en geest: je lekkerder in je vel voelen en goed slapen.

Wil je meteen een afspraak maken?