Over Loes

Na meerdere sporten te hebben beoefend, ben ik 10 jaar geleden begonnen met hardlopen.

Over Loes

Mijn naam is Loes Franken. Na meerdere sporten te hebben beoefend – ik doe al zeker weer zo’n 19 jaar aan conditietraining – ben ik 10 jaar geleden begonnen met hardlopen. Door iets te enthousiast te sporten, met regelmaat zo’n vier keer in de week, liep ik weleens een blessure op. Een massage hielp mij goed bij het herstel. Zodoende erg enthousiast geworden voor het massagevak en heb vervolgens mijn diploma sportmassage behaald. In de afgelopen jaren heb ik met heel veel plezier bij hardloop evenementen (marathon en de Roparun) gemasseerd.
De opleiding sportmassage is een hele fijne uitgebreide basis en van daaruit ontwikkel ik mijzelf telkens een stukje verder. De afgelopen tijd heb ik tijdens de lockdowns, toen ik niet kon masseren, niet stil gezeten. Gelukkig was het ook mogelijk om mezelf online verder te verdiepen. Ik heb een paar interessante (internationale) cursussen en webinars gedaan en ben alweer nieuwe aan het volgen. Er valt zo ontzettend veel te leren en te ontdekken, stil zitten is niks voor mij! En het allerleukste is natuurlijk nog altijd om al het geleerde toe te passen tijdens de massages die ik geef.
Een kleine greep uit cursussen en workshops die ik heb gevolgd: specialisatie massage technieken, lage rugpijn massage, advanced rehab massage, medische massage bij hoofdpijn, tension headaches, Indiase hoofdpijn massage, kinesio tape, dynamic tape, cupping, Emm-Tech training, en Ayurvedische massage.