Abhyanga is de naam van de Ayurveda ontspanningsmassage, waarbij uw gehele lichaam met warme, medicinale kruidenolie wordt gemasseerd. De massage geeft niet alleen een weldadig gevoel, een heerlijk ontspannende werking, de warme olie zorgt voor een mooie, gezonde huid en voedt de weefsels.

Ayurveda wordt gezien als het oudste geneeskundig en gezondheidssysteem dat zo’n vijf zesduizend jaar geleden op schrift werd gesteld. Het is een holistisch systeem afkomstig uit India en betekent: kennis (veda) van het leven (ayur). Ayurveda is een compleet gezondheidssysteem, verbonden aan yoga, meditatie en het chakra systeem.

Ayurveda is gebaseerd op de overal aanwezige energie, alles wat op aarde bestaat is een vorm van energie. De drie basis energieën zijn Vata, Pitta en Kapha. Volgens Ayurveda zijn mensen Vata typen, Pitta typen en Kapha typen, of een mix hiervan, dit zijn de body/mind types, de dosha’s. De te geven massage verschilt per type dosha en ik zal je dan ook voorafgaand van de massage vragen een lijst in te vullen om te bepalen welk type je bent en welke massage het beste bij je past.

De Ayurvedische massage is oorspronkelijk bedoeld voor gezonde mensen en is daarmee onderdeel van de preventieve geneeskunde.

Wil je meteen een afspraak maken?